Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Poskytovatelé zdravotních lůžek a záchytné služby

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 16. 11. 2023 14:01

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval tyto informace

  1. Kolik evidujete poskytovatelů lůžkové zdravotní péče (§ 9 zákona č. 372/2011 Sb.) v jednotlivých okresech (pokud není možné určit na okresy, tak na kraje)?
  2. Kolik evidujete jednotlivých lůžek (tedy jaká je kapacita) u poskytovatelů lůžkové zdravotní péče v jednotlivých okresech (pokud není možné určit na okresy, tak na kraje)?

Odpověď na dotaz č. 1 a 2:

Požadované informace KÚ LK neeviduje, nemá ani zákonnou povinnost tyto údaje evidovat, proto KÚ LK vydal rozhodnutí o částečném odmítnutí informace, které bylo žadateli zasláno jako samostatný dokument.

Některé požadované informace jsou veřejně dostupné v Národním registru poskytovatelů zdravotních služeb na:

https://nrpzs.uzis.cz/index.php?pg=vyhledavani-poskytovatele--pro-verejnost#

nebo: https://nrpzs.uzis.cz/index.php?pg=home--download.

  1. Kolik evidujete poskytovatelů protialkoholní a protitoxikomanické záchytné služby (§ 89a zákona č. 373/2011 Sb.) v jednotlivých okresech (pokud není možné určit na okresy, tak na kraje)?
  2. Kolik evidujete jednotlivých lůžek (tedy jaká je kapacita) u poskytovatelů protialkoholní a protitoxikomanické záchytné služby (§ 89a zákona č. 373/2011 Sb.) v jednotlivých okresech (pokud není možné určit na okresy, tak na kraje)?

Odpověď na dotaz č. 3 a 4:

Záchytnou službu pro celý Liberecký kraj provozuje pouze Krajská nemocnice Liberec, a. s., v počtu 10 lůžek.

Požadované informace jsou veřejně dostupné v Národním registru poskytovatelů zdravotních služeb na: https://nrpzs.uzis.cz/index.php?pg=home--download.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky