Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přeložka silnice Liběchov - Dubá

Mgr. Lenka Fričová

vedoucí oddělení matrik a státního občanství

  • 22. 03. 2021 15:25

Sdílet článek

Předmět žádosti: Žadatelka požadovala následující informace:
1) poskytnutí veškeré dostupné dokumentace týkající se záměru přeložky silnice I/9 Liběchov – Dubá, a to přes území obce Blíževedly,
2) které obce na trase varianty Úštěk 1 a Úštěk 2 (označení dle vyhledávací studie z 01/2021 zpracované PUDIS a.s. dle zadání ŘSD ČR) byly již Krajským úřadem Libereckého kraje kontaktovány v souvislosti s přeložkou silnice I/9.

Odpověď: 

K dotazu 1) KÚ LK sdělil, že žádnou dostupnou dokumentací týkající se záměru přeložky silnice I/9 Liběchov – Dubá v současné době nedisponuje. K tomu doplnil, že dokumentace přeložky silnice I/9 v trasách Liběchov – Úštěk – Kravaře a Liběchov – Dubá mu byla zaslána e-mailem prostřednictvím úschovny dne 1. 2. 2021 od projekční kanceláře PUDIS Praha přes web: https://www.uschovna.cz/zasilka/HI7RVYFFK63UC4S6-Y54/. Nyní již tento odkaz není aktivní (vypršela jeho platnost), proto Liberecký kraj nemohl tuto dokumentaci stáhnout, aby ji žadatelce poskytl. 

K dotazu 2) KÚ LK sdělil, že v této věci nekontaktoval žádnou z dotčených obcí a že mu není známo, jak se k vedení varianty Úštěk 1 nebo Úštěk 2 pro projekční kancelář PUDIS dotčené obce vyjádřily. V souvislosti s předmětným záměrem obdržel KÚ LK dne 17. 3. 2021 vyjádření Obce Blíževedly, ve kterém tato obec s variantou Úštěk nesouhlasí. Toto vyjádření vzal KÚ LK na vědomí.
Závěrem KÚ LK sdělil, že nesleduje záměr přeložky silnice I/9 Liběchov – Dubá ani v Zásadách územního rozvoje Libereckého kraje, ani v Územně analytických podkladech Libereckého kraje, neboť mu tento záměr nebyl od oprávněného investora, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR, poskytnut za účelem zapracování do výše uvedených krajských dokumentů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky