Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Příčný prah - Obec Sosnová

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 22. 01. 2021 14:44

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval stanovisko KÚ LK k použitému typu příčného prahu v Obci Sosnová v souvislosti s naplněním technických podmínek.

Odpověď na žádost:

V případě umístění zpomalovacího prahu musí odpovídat jeho umístění a provedení parametrům technické normy, pro umisťování prahů. Ačkoli je poukazováno na to, že zpomalovací prah musí svými parametry splňovat podmínku na bezpečné přejetí nejvyšší povolenou rychlostí, řidič je povinen dle ust. §18 zákona o provozu na pozemních komunikacích přizpůsobit rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Vzhledem k tomu, že KÚ LK, v dané věci nezná bližší okolnosti, není schopen poskytnout konkrétní informace.  Městský úřad Česká Lípa, odbor dopravy, dle ustanovení § 40 odst. 4 písm. a) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích je příslušným úřadem pro stanovení místní úpravy na veřejně přístupných komunikacích v Obci Sosnová a taktéž dohlíží na umístění dopravního značení v souladu s vydaným povolením.

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, jako nadřízený správní orgán Městského úřadu Česká Lípa, odboru dopravy,podání prošetří jako podnět na prověření nečinnosti podřízeného správního orgánu dle ust. § 80 odst. 2 správního řádu a o svém šetření  bude žadatele informovat.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky