Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce areálu - Školní statek Frýdlant, p.o

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 18. 08. 2021 09:44

Sdílet článek

Předmět žádosti:  žadatel požadoval informace týkající se finančních prostředků alokovaných na rekonstrukci areálu Školní statek Frýdlant, p.o.

Odpověď na žádost:

Zastupitelstvo Libereckého kraje usnesením č. 283/21/RK ze dne 22. 6. 2021 rozhodlo u Školního statku Frýdlant, příspěvková organizace:

  1. o poskytnutí mimořádného účelového příspěvku z kapitoly 912 04 – Účelové příspěvky PO, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu do výše 2.360.000 Kč na výdaje spojené s realizací investiční akce č. 04502991497 „Projektová dokumentace – rekonstrukce objektu B Školního statku Frýdlant“, 

V rámci akce bude zpracována projektová dokumentace pro rekonstrukci objektu B – vedlejší budova pro výcvikové centrum hipologie Policie ČR. Při rekonstrukci bude maximálně zachován stávající charakter a funkční uspořádání objektu. Objekt bude rozdělen na část pro ustájení koní a část podpůrnou – administrativní, kde se budou nacházet sociální zařízení a hygienické zázemí personálu, administrativní a školící prostory. Součástí je i zajištění autorského dozoru.

  1. o poskytnutí mimořádného účelového příspěvku z kapitoly 912 04 – Účelové příspěvky PO, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu do výše 1.654.090 Kč na výdaje spojené s realizací neinvestiční akce č. 04503011497 „Přípravné práce pro rekonstrukci objektu A a B Školního statku Frýdlant“, 

Jedná se o přípravné průzkumné práce pro rekonstrukci objektu A – hlavní správní budova a objektu B – vedlejší budova pro hipologické centrum Policie ČR. Jedná se o objekty v areálu krajského statku Frýdlant. Stavebně technický stav objektů je zcela úměrný dlouhé době užívání bez následné plné péče. Objekt A – hlavní budova bude sloužit pro účely výuky, dojde k celkové hloubkové rekonstrukci. Objekt B – vedlejší budova bude po kompletní rekonstrukci sloužit hipologickému centru Policie ČR. Přípravné práce zahrnují stavebně-technický průzkum, diagnostiku nosných prvků, radonový průzkum, inženýrsko-geologický průzkum, hydrogeologický posudek včetně podrobné zaměření stávajícího stavu.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zpracování projektové dokumentace a přípravné práce, nejsou aktuálně v rozpočtu Libereckého kraje alokovány finanční prostředky na zajištění TDI a BOZP potřebné pro samotnou realizaci rekonstrukce objektů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky