Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce mostu na silnici II/290 v Obci Poniklá

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 24. 11. 2022 14:12

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval následující informace týkající se rekonstrukce mostu na silnici II/290 v Obci Poniklá:

  1. Kolik finančních prostředků stála projekční příprava vč. průzkumných prací a související inženýrská činnost od 2.7.2021 do současné doby?

Odpověď KÚ LK:

Výdaje na projekční přípravu a inženýrskou činnost činily 0 Kč (dosud neproběhlo žádné finanční plnění). Výdaje na stavebně technický průzkum a stavebně historický průzkum cena 419.400 bez DPH Kč.

  1. Jakým způsobem byly výše uvedené činnosti zadány, s ohledem na dodržení zákona o veřejných zakázkách?

Odpověď KÚ LK:

Zakázka na průzkumy dle bodu 1. byla zadána jako veřejná zakázka malého rozsahu na základě poptávky. Kromě toho byla zadána veřejná zakázka malého rozsahu na zpracování projektové dokumentace a inženýrské činnosti. Osloveno bylo 5 dodavatelů, výzva a zadávací dokumentace na profilu zadavatele. Smlouva byla uzavřena na základě hodnocení dle ekonomické výhodnosti. Cena 1.125.000 Kč bez DPH.   

  1. Kdy se plánuje zahájení výběrového řízení na zhotovitele rekonstrukce?

Odpověď KÚ LK:

Termín dosud není stanoven.

  1. O kolik se zvýšily náklady na realizaci rekonstrukce oproti vysoutěžené ceně z roku 2021?

Odpověď KÚ LK:

Náklady nejsou známy.

  1. Jaké konkrétní kroky byly učiněny od 2.7.2021 do současné doby?

Odpověď KÚ LK:

Proběhlo nejnutnější zabezpečení mostu. Byly osazeny značky se sníženou zatížitelností. Proběhly konzultace s Národním památkovým ústavem (mj. byl vznesen požadavek na zpracování průzkumů uvedených v bodě 1.). Byla uzavřena smlouva s dodavatelem projektové dokumentace a inženýrské činnosti.

  1. Jaký je současný stav mostu, a to v návaznosti na zatížitelnost mostu? 

Odpověď KÚ LK:

Stavební stav spodní stavby mostu je klasifikována stupněm V-Špatný. Nosná konstrukce mostu je klasifikována stupněm V-Špatný. Současná normální zatížitelnost mostu je 24 t, výhradní zatížitelnost pak 45 t.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky