Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce silnice III/2784 Horní Hanychov-Výpřež, Výpřež-Křížany

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 13. 08. 2021 13:43

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval informace k rekonstrukcím silnice III/2784, konkrétně se zajímal o úseky Horní Hanychov – Výpřež a Výpřež – Křížany. Požadoval odpovědi na následující dotazy:

  1. Kolik stála rekonstrukce úseku Horní Hanychov – Výpřež v roce 2008, kdo byl dodavatelem stavby a co bylo předmětem rekonstrukce?
  2. Z jakých důvodů byla provedena rekonstrukce úseku Horní Hanychov – Výpřež v roce 2020?
  3. Kdy byl naposledy rekonstruován úsek silnice Výpřež – Křížany, co bylo předmětem rekonstrukce, za jakou cenu a kdo byl dodavatelem stavby?
  4. Z jakých důvodů má být provedena aktuální rekonstrukce úseku Výpřež – Křížany?

Odpověď na žádost: KÚ LK žadateli zaslal níže uvedené odpovědi.

  1. Kolik stála rekonstrukce úseku Horní Hanychov – Výpřež v roce 2008, kdo byl dodavatelem stavby a co bylo předmětem rekonstrukce?

Odpověď:

Rekonstrukce úseku Horní Hanychov – Výpřež v roce 2008 stála 5.894.850 Kč bez DPH, dodavatelem byla společnost Stavby silnic a železnic (SSŽ). Předmětem opravy byla velkoplošná oprava povrchu vozovky před mistrovstvím světa v klasickém lyžování. Předmětem rekonstrukce bylo pouze frézování 100 mm asfaltového krytu a položení 50 mm ložné vrstvy a 50 mm obrusné vrstvy.

  1. Z jakých důvodů byla provedena rekonstrukce úseku Horní Hanychov – Výpřež v roce 2020?

Odpověď:

Důvodem pro rekonstrukci silnice byl nevyhovující stav konstrukčních vrstev a tělesa komunikace, sjednocení šířky komunikace v celé délce úseku na 7 m, nevyhovující nebo havarijní stav odvodňovacího systému a propustků nebo jejich nedostatečný počet, nevyhovující stav záchytného bezpečnostního zařízení z hlediska bezpečnosti silničního provozu (např. v místech směrových oblouků bylo doplněno ještě o spodní pásnici).

  1. Kdy byl naposledy rekonstruován úsek silnice Výpřež – Křížany, co bylo předmětem rekonstrukce, za jakou cenu a kdo byl dodavatelem stavby?

Odpověď:

V roce 2006 byla provedena velkoplošná oprava silnice III/2784 Výpřež – Semerink (křižovatka se silnicí III/27246). Dodavatel Stavby silnic a železnic, cena 5.920.000 Kč bez DPH. Rekonstrukce silnice III/27246 v úseku Křižany – Semerink (křižovatka se silnicí III/2784) nebyla za působnosti Libereckého kraje rekonstruována.

  1. Z jakých důvodů má být provedena aktuální rekonstrukce úseku Výpřež – Křížany?

Odpověď:

Aktuální rekonstrukce úseku Výpřež – Křižany je provedena z následujících důvodů:

  • zesílení konstrukčních vrstev vozovky a tím i zvýšení únosnosti konstrukce silnice,
  • rekonstrukce havarijních opěrných zdí,
  • rekonstrukce havarijního odvodnění komunikace,
  • doplnění záchytného zařízení,
  • sjednocení šířkového uspořádání.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky