Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rozhodnutí ve věci neoprávěného umístění oplocení a přístřešku pro osobní automotil

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 16. 08. 2019 00:00

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel podal žádost o poskytnutí informace o tom, jak bylo rozhodnuto ve věci neoprávněného umístění oplocení a přístřešku pro osobní automobil na místní komunikaci v Janově.

Odpověď:

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, jako správní orgán věcně a místně příslušný podle ustanovení § 40 odst. 3 písm. d) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o PK“), podle ustanovení § 67 odst. 1 písm. a) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších právních předpisů, a jako nadřízený správní orgán podle ustanovení § 178 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „správní řád“), na základě odvolání  podaného proti rozhodnutí Městského úřadu Nový Bor, Odbor dopravy,  se sídlem nám. Míru čp. 1, 473 01, spis. zn. SPR 65/2018 OD/14-280.1 Č.j.: MUNO 17802/2019 ze dne 15. 4. 2019, kterým bylo odvolatelům nařízeno dle ust. § 29 odst. 3 zákona o PK odstranění pevných překážek – přesahující část plotu a část přístřešku pro osobní automobil – místní komunikace v Janově, rozhodl podle ustanovení § 90 odst. 1 písm. b) správního řádu tak, že výše uvedené rozhodnutí zrušil a věc vrátil k novému projednání správnímu orgánu, který napadené rozhodnutí vydal. K vrácení spisu došlo dne 24. 7. 2019. V současné době tedy správní řízení vede Městský úřad Nový Bor, Odbor dopravy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky