Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Spolupráce LK s Čínou

Mgr. Lenka Fričová

vedoucí oddělení matrik a státního občanství

  • 07. 06. 2021 15:14

Sdílet článek

Předmět žádosti: Žadatel žádal poskytnout informace o spolupráci Libereckého kraje s Čínskou lidovou republikou a Tchajwanem. Konkrétní dotazy s odpověďmi jsou zde:

1. Seznam institucí z Čínské lidové republiky a Čínské republiky (Tchaj-wan), se kterými spolupracujete (municipality, provincie, autonomní oblasti, obchodní společnosti, ústřední orgány apod.)
Odpověď:
V tuto chvíli Liberecký kraj nespolupracuje s žádnou provincií, autonomní oblastí, obchodní společností, poslední kontakty byly v roce 2019.
Dříve byly snahy spolupráci navázat, ale omezila se na studijní cesty početných čínských delegací na různá odborná témata po Libereckém kraji, o pobyty nás žádaly obchodní společnosti, které pobyty organizovaly.


2. Seznam oblastí, ve kterých dochází ke spolupráci (např. ekonomika; kultura a umění; akademická spolupráce; školství a věda; zemědělství; bezpečnost; technologie; sport; cestovní ruch; zdravotnictví a protipandemická opatření; jiné).
Odpověď:
V tuto chvíli Liberecký kraj nespolupracuje s žádnou provincií, autonomní oblastí, obchodní společností, poslední kontakty byly v roce 2019.
Dříve byly snahy spolupráci navázat, ale omezila se na studijní cesty početných čínských delegací na různá odborná témata po Libereckém kraji, o pobyty nás žádaly obchodní společnosti, které pobyty organizovaly.

3. Scany všech smluvních dokumentů, na kterých jsou spolupráce uvedené v rámci bodu 1 založené (smlouvy, memoranda, deklarace, letter of intent apod.)
Odpověď:
Žádné oficiální smluvní dokumenty o spolupráci nejsou uzavřeny.

4. Datum začátku spolupráce uvedené v rámci bodu 1 (alespoň měsíc a rok).
Odpověď:
S ohledem na neexistenci spolupráce neexistuje ani tato informace.

5. Datum ukončení spolupráce uvedené v rámci bodu 1 (alespoň měsíc a rok).
Odpověď:
S ohledem na neexistenci spolupráce neexistuje ani tato informace.

6. Dochází k hodnocení rizik týkajících se spolupráce uvedené v rámci bodu 1? Pokud ano, na základě jakých indikátorů?
Odpověď:
S ohledem na neexistenci spolupráce neexistuje ani tato informace.

7. Jak vyhodnocujete dosavadní přínos spolupráce uvedené v rámci bodu 1 (na škále velmi přínosné, přínosné, ani přínosné ani nepřínosné, nepřínosné, velmi nepřínosné)?
Odpověď:
S ohledem na neexistenci spolupráce neexistuje ani tato informace.

8. Seznam pracovních cest, delegací a návštěv Vašich zaměstnanců a volených představitelů do Čínské lidové republiky a do Čínské republiky (Tchaj-wan) v období od 1. 1. 2000 do 31. 12. 2020.
Odpověď:
18. – 22. července 2010 - v rámci EXPO 2010 (město Taipei) 
26. 3. – 30. 3. 2018 – návštěva Smart City Summit & Expo Taipei 2018
24. 3. 2019 – 1. 4. 2019 - návštěva Smart City Summit & Expo Taipei 2019, Taiwan 


9. Seznam pracovních cest, delegací a návštěv představitelů institucí z Čínské lidové republiky a z Čínské republiky (Tchaj-wan), kteří Vás navštívili v období od 1. 1. 2000 do 31. 12. 2020.
Odpověď:
14. listopadu 2006 – návštěva z Taiwanu v Libereckém kraji
29. října 2009 - návštěva z Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v Libereckém kraji
16. prosince 2009 - návštěva čínské delegace v rámci projektu na téma sociální reforma v Číně. Účel: setkání čínské delegace se zástupci Libereckého kraje, kteří se zabývají sociální problematikou – představení sociálního politiky Libereckého kraje, seznámení s fungováním instituce Okresní správa sociálního zabezpečení Liberec a návštěva konkrétního sociálního zařízení.
1. října 2010 - návštěva tchajwanské delegace v Libereckém kraji
4. listopadu 2010 – návštěva tchajwanské delegace v Libereckém kraji
16. května 2011 - návštěva delegace Čínské republiky (Tchajwanu) v ČR v Libereckém kraji 
15. srpna 2011 – návštěva delegace města Beihai v Libereckém kraji 
červen 2013 – návštěva delegace města Beihai v Libereckém kraji 
8. dubna 2015 - návštěva J. E. MA KEQING, velvyslankyně Čínské lidové republiky v České republice, v Libereckém kraji
11. listopadu 2015 - návštěva čínské delegace z hl. města Shijiazhuang, provincie Hebei, v Libereckém kraji
19. května 2016 – návštěva velvyslance Tchajwanu v Libereckém kraji
25. září 2017 - návštěva zástupců Čínské lidové politicko-poradní konference (CPPC) v Libereckém kraji

10. Program pracovních cest, delegací a návštěv uvedených v bodech 8 a 9.
Odpověď:
Program zaslán v přílohách odpovědi.

11. Probíhá v otázkách spolupráce s partnery z Čínské lidové republiky a Čínské republiky (Tchaj-wan) komunikace s ústředními orgány státní správy? Pokud ano, se kterými (MZV, MPO, CzechTrade/CzechInvest, apod.).
Odpověď:
Velvyslanectví, Tchajpejská hospodářská a kulturní kancelář.

12. Byla otázka lidských práv a územní integrity (Tibet, Tchaj-wan apod.) Čínské lidové republiky předmětem komunikace s čínským partnerem?
Odpověď:
Nebyla.

13. Pokud máte spolupráci se subjekty z Čínské lidové republiky, uveďte, z jaké strany byla spolupráce iniciována (ze strany místního partnera, z Vaší strany, ze strany české vlády, čínské ústřední vlády, čínského velvyslanectví v ČR, českého velvyslanectví v Číně, jiné (prosím, uveďte).
Odpověď:
Výhradně z jejich strany, prosby o zorganizování odborných studijních pobytů, nabídky, pozvánky.

14. Pokud máte spolupráci se subjekty z Čínské republiky (Tchaj-wan), uveďte, z jaké strany byla spolupráce iniciována (ze strany místního partnera, z Vaší strany, ze strany české vlády, tchajwanské ústřední vlády, Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v ČR, České ekonomické a kulturní kanceláře Tchaj-pej, jiné (prosím, uveďte).
Odpověď:
Výhradně z jejich strany, prosby o zorganizování odborných studijních pobytů, nabídky, pozvánky.

15. Probíhají v současnosti rokování s potenciálními partnery z Čínské lidové republiky nebo Čínské republiky (Tchaj-wan) o navázání nové partnerské spolupráce?
Odpověď:
Ne.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky