Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Spolupráce se společností Citibank Europe

Mgr. Kubíčková Michaela

  • 08. 07. 2013 11:26

Sdílet článek

Předmět žádosti o informace:

Zejména z tiskové zprávy Libereckého kraje „S novou kreditní kartou Citi Opuscard mohou lidé cestovat i platit“ uveřejněné dne 3. 10. 2012 na stránce www.kraj-lbc.cz/id:170946, vyplývá, že Liberecký kraj se účastní spolupráce se společností Citibank Europe plc (dále jen „Citibank“) za účelem poskytování multifunkční karty pro veřejnost, která je zároveň kreditní kartou společnosti Citibank a zároveň kartou umožňující užívání veřejných služeb (zejm. hromadné dopravy) dostupných v Libereckém kraji (tato spolupráce dále také jen jako „právní vztah“).

V souvislosti s právním vztahem Vás zdvořile žádám o poskytnutí následujících z veřejně dostupných informačních zdrojů nedostupných informací ve smyslu zákona:

Vešeré smluvní a jiné dokumentace související s právním vztahem;

Odpovědi na otázku, jestli vstup do právního vztahu se společostí Citibank podléhal ze strany Libereckého kraje, přpadněze strany dalšch subjektůsplňjících definici zadavatele podle zákona č 137/2006 Sb., o veřjných zakázkách (dále jen „ZVZ“), pravidlů zadávání veřejných zakázek plynoucím ze ZVZ (přpadněpravidlů pro zadávání koncesí podle zákona č 139/2006 Sb., koncesního zákona);

V přpadě ž bude odpověďna shora uvedenou otázku kladná, vešeré dokumentace vztahující se k zadání přdměné veřjné zakázky (resp. koncese);

 

Odpověď:

1. Veškeré smluvní a jiné dokumentace související s právním vztahem týkající se Citi Opuscard

V této souvislosti si Vás dovolujeme informovat o tom, že společnost KORID LK, spol. s. r.o., jejímž jediným společníkem je Liberecký kraj, a společnost Citibank Europe plc. uzavřely dne 13. 6. 2012 Smlouvu o vydávání Citi Opuscard karet. Uvedená smlouva, smlouva o mlčenlivosti a projektový záměr jsou uvedeny v příloze.

 

2. Odpověď na otázku, jestli vstup do právního vztahu se společností Citibank podléhal ze strany Libereckého kraje, případně ze strany dalších subjektů splňujících definici zadavatele podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen „ZVZ“), pravidlům zadávání veřejných zakázek plynoucím ze ZVZ (případně pravidlům pro zadávání koncesí podle zákona č. 139/2006 Sb., koncesního zákona)

Společnost KORID LK, spol. s r.o. k tomuto dotazu sděluje, že právní vztah, který byl založen Smlouvou o vydávání Citi Opuscard karet, nespadá pod aplikaci zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Není totiž naplněn jeden ze základních znaků veřejných zakázek, tj. úplatnost. Uvedený právní vztah nespadá ani pod aplikaci zákona č. 139/2006 Sb., koncesní zákon, ve znění pozdějších předpisů. Ani v tomto případě nejsou totiž naplněny základní definiční znaky koncese.

 

3. V případě, že bude odpověď na shora uvedenou otázku kladná, veškeré dokumentace vztahující se k zadání veřejné zakázky (resp. koncese)

S ohledem na výše uvedené není odpověď kladná a požadavek je tak bezpředmětný.

 

Příloha č. 1: Projektový záměr

Příloha č. 2: Smlouva o mlčenlivosti

Příloha č. 3: Smlouva o vydávání Citi Opuscard karet

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky