Stanoviska k pozemkům v k.ú. Doubí u Liberce, právní služby

14. 05. 2020

Předmět žádosti: žadatl požadoval zodpovězení následujících dotazů:

1. Kopii stanovisek odboru životního prostředí a zemědělství k činnostem na p.č. 277/1 v k.ú. Doubí u Liberce (vydaných od roku 2016).
  2. Kopii rozhodnutí o udělení výjimky podle Zákona o ochraně přírody a krajiny pro činnosti na p.č. 277/1 v k.ú. Doubí u Liberce.
  3. Kopii stanovisek odboru životního prostředí a zemědělství k činnostem na p.č. 204/1, 204/2, 204/9, 204/10, 204/11 a 214/1 v k.ú. Vesec u Liberce (vydaných od roku 2016).
  4. Kopii rozhodnutí o udělení výjimky podle Zákona o ochraně přírody a krajiny pro činnosti na p.č. 204/1, 204/2, 204/9, 204/10, 204/11 a 214/1 v k.ú. Vesec u Liberce.
  5. Kopii stanovisek odboru životního prostředí a zemědělství k činnostem na p.č. 350 a 351 v k.ú. Doubí u Liberce (vydaných od roku 2016).
  6. Kopii rozhodnutí o udělení výjimky podle Zákona o ochraně přírody a krajiny pro činnosti na p.č. 350 a 351 v k.ú. Doubí u Liberce.

Odpověď na dotazy č. 1 - 6): Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství (dále jen „krajský úřad“) nevydal za požadované období (od roku 2016) k činnostem na p.p.č. 277/1, 350, 351 v k.ú. Doubí u Liberce a p.p.č. 204/1, 204/2, 204/9, 204/10, 204/11 a 241/1 v k.ú. Vesec u Liberce žádná stanoviska ani nevedl pro činnosti na uvedených pozemcích řízení o udělení výjimky dle § 56 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.

1. Sdělení, zda odbor životního prostředí a zemědělství využívá při své činnosti výstupy z Územně analytických podkladů, hodnot a limitů využití území.

Odpověď: Výstupy z Územně analytických podkladů, hodnot a limitů využití území (ÚAP), jsou promítnuty do jednotlivých územních plánů obcí (ÚP), které krajský úřad posuzuje a následně platné územní plány obcí využívá při své činnosti.

1. Kopii smlouvy mezi Libereckým krajem a společností Frank Bold Advokáti, s.r.o. (zastupování Libereckého kraje při rozšiřování dolu Túrow).

Odpověď: Požadovaná smlouva mezi Libereckým kraje a společností Frank Bold Advokáti, s.r.o. byla přiložena přílohou č. 1.

1. Kopie došlých faktur za právní a advokátní služby od 1/2019 do 5/2020 vč. seznamu provedených činností.

Odpověď: Kopie došlých faktur za dané období včetně seznamu provedených činnosti byly přiloženy přílohou č. 2 - 26, přičemž v souladu s ust. § 8a zákona o svobodném přístupu k informacím v nich byly anonymizovány chráněné osobní údaje.

10. Vyplnění níže uvedené tabulky:

Leden 2020

Únor 2020

Březen 2020

Počet zaměstnanců úřadu

Celkový počet odpracovaných hodin

Souhrn superhrubých mezd (v Kč)

Počet zaměstnanců využívající home office

Celkový počet hodin v režimu home office

Počet zaměstnanců samosprávného celku

Celkový počet odpracovaných hodin

Souhrn superhrubých mezd (v Kč)