Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Závadná reklama

Mgr. Lenka Fričová

vedoucí oddělení matrik a státního občanství

  • 22. 05. 2018 00:00

Sdílet článek

Předmět žádosti: Žadatel požadoval poskytnutí informací ohledně reklam, které Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen KÚ LK) či podavatelé podnětů shledávají závadné v tom smyslu, jak to vyplývá z následujících bodů odst. 3, § 2, zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy:

a) Reklama nesmí být v rozporu s dobrými mravy, zejména nesmí obsahovat jakoukoliv diskriminaci z důvodů pohlaví,
b) nesmí ohrožovat obecně nepřijatelným způsobem mravnost,
c) snižovat lidskou důstojnost,
d) obsahovat prvky pornografie a násilí.

A to vždy v rozmezí od 1. 1. 2013 až do 31. 12. 2017.  

A) Žádal o poskytnutí informace o počtu podnětů ohledně reklamy, kterou podatelé podnětů shledávají závadnou ve smyslu uvedeném výše.

B) Žádal o poskytnutí informace o počtu zahájených správních řízení:

a) na základě vlastního šetření,

b) na základě obdržených podnětů.

C) Žádal o kopie rozhodnutí vzešlých ze správního řízení a obrazový materiál reklam, jež byl součástí materiálů a důkazních prostředků pro správní řízení, které KÚ LK v rozmezí od 1. 1. 2013 až do 31. 12. 2017 vedl, ukončil nebo v nich zahájil řízení.

D) Žádal o poskytnutí anonymizovaných kopií vyrozumění podatelům podnětů o důvodech nezahájení správního řízení, které KÚ LK odeslal odmítnutým podavatelům v případech, kdy se rozhodl řízení nezahájit a obrazový materiál související s danými případy.

Odpověď:

1) V požadovaném období obdržel KÚ LK 3 podněty na reklamy, které podatelé podnětů shledali závadné ve smyslu uvedeném výše. 

2) KÚ LK jako orgán dozoru podle zák. č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy v požadované věci neshledal důvody k zahájení správních řízení na základě vlastního šetření ani na základě obdržených podnětů.

3) Vzhledem ke skutečnosti že v předmětné věci KÚ LK nevedl žádná správní řízení, nelze poskytnout vámi požadované důkazní prostředky a materiály.
 

4) V příloze jsou anonymizované kopie vyrozumění podatelům podnětů o důvodech nezahájení správního řízení, které KÚ LK odeslal podatelům v případě, že neshledal důvody k zahájení správních řízení a obrazový materiál související s danými třemi případy.

 

  • Priloha_1 (.pdf)
    911 kB
    22. 05. 2018 13:45
  • Priloha_2 (.pdf)
    427 kB
    22. 05. 2018 13:46
  • Priloha_3 (.pdf)
    464 kB
    22. 05. 2018 13:46

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky